LEZING VAN DE EX-FIRST LADY VAN GEORGIË IN HET SOCK


Elk jaar gaat het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Kaprijke een samenwerking aan met een plaatselijke vereniging voor een activiteit. Op donderdag 7 maart slaan Davidsfonds Lembeke en AGB Kaprijke de handen in mekaar voor de organisatie van een lezing van Sandra Roelofs, de Nederlandse echtgenote uit Terneuzen van oud-president Saakasjvili van Georgië. De lezing start om 20.00 uur en gaat door in het SOCK. De deuren gaan open vanaf 19.15 uur.

Sandra Roelofs komt spreken over haar tweede thuis Georgië. Ze vertelt ons over de recente geschiedenis van dit land in de Kaukasus en leert ons de troeven en noden kennen sinds de onafhankelijkheid in 1989, na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Dertig jaar later kampt Georgië immers nog steeds met een achterstand, vooral op medisch en algemeen humanitair gebied. Het land richt zich sterk op het Westen en meer bepaald op de Europese Unie.
De spreekster gaat vervolgens dieper in op haar humanitaire stichting SOCO die om de noden te lenigen middelen en financiën inzamelt, onder andere met de opbrengst van lezingen als deze. Zo organiseert SOCO medische interventies door Europese artsen wanneer de plaatselijke hulp te kort schiet. De stichting zorgt ook voor het aanschaffen van tweedehands materialen hier bij ons en voor het transport ervan.
Met deze lezing willen Davidsfonds Lembeke en AGB Kaprijke SOCO helpen met hun eerstvolgende inzamelingsprogramma. Lotus Bakeries werd alvast bereid gevonden om naar aanleiding van de lezing 1.000 euro te schenken aan SOCO. AZ Alma en artsen en paramedici helpen de lezing en het project in de kijker zetten.
Er zijn drie tarieven voor de kaartenverkoop. Alle inkomsten gaan integraal naar het project van Sandra Roelofs. Kaarten zijn beschikbaar bij de bestuursleden van Davidsfonds Lembeke (lembeke.davidsfonds.be), aan de gemeentelijke balies en online op de website van de gemeente via kaprijke.be/sandraroelofs. Voor wie niet naar de lezing komt maar toch wil steunen zijn er kaarten te koop aan 5 euro. Een ticket met toegang tot de lezing kost 7 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Voor een VIP-kaart betaal je 15 euro. Daarvoor krijg je na de lezing nog een meet en greet met Sandra Roelofs en een glas wijn in de vergaderzaal.

SOCK is het cultuurhuis van Kaprijke aan de Molenstraat




Reacties

Populaire posts van deze blog

Tweedaagse uitstap naar Luik en Haspengouw 16 en 17 april - Dag 1

Klimaatlezing 31 maart 2022

Tweedaagse uitstap naar Luik en Haspengouw 16 en 17 april - Dag 2