Davidsfonds Lembeke 65 jaren jong en springlevend !


Onze culturele vereniging viert haar 65-jarig bestaan in 2018. Elk werkjaar organiseren wij een tiental activiteiten, meestal verdeeld in een reeks in het najaar en een reeks in het volgend voorjaar. Het cultuurjaar volgt de schoolkalender en vat aan in september. Zo komt het dat wij 65 jaar pas vieren tijdens het cultuurjaar 2018 – 2019 met het zwaartepunt op 1 december. Het ledenfeest zal meteen de afsluiter worden van dit jubileumjaar.
Wat mag u dit feestjaar verwachten ?

Woensdag 5 september start het nieuw cultuurjaar al met een bezoek aan de Joodse buurt in Antwerpen. Prof. Frans Van den Brande, onlangs als spreker te gast in Lembeke, zal ons gedurende 1 dag op sleeptouw nemen doorheen de Joodse wijk. Wie Frans Van den Brande gehoord heeft zal zonder twijfel mee willen.

Zondag 16 september begint traditioneel het werkjaar met de boekenontmoetingsdag bekend als Vers Geperst. Dit keer zal Antwerpen voorrang krijgen. Vers Geperst blijft wel op de derde zondag van september, op de 16 de.

Zaterdag 20 oktober ons uniek concert in de Sint Gilleskerk om ons jubileumjaar luister bij te zetten. Het mannenkoor De Kompanen zal er optreden olv Isabelle Versluys en begeleid door de musici van Luce. Muziekliefhebbers mogen dit concert niet missen.

Vrijdag 16 november wordt een avond voor taal- en poëzieliefhebbers. Voordrachtkunstenaar Koen Stassijns evoceert het einde van de Groote Oorlog. Deze avond zal onze herdenkingsbijdrage zijn aan 2014 – 2018.

Zaterdag 1 december vieren wij ons feestjaar met een fijn diner in een gemoedelijke en verrassende sfeer. Het sluitstuk van het jubileumjaar!

Het werkjaar zet verder na Nieuwjaar met op zondag 20 januari het literair ontbijt Toast Literair. Tijdens het voorjaar 2019 bieden wij u nog 4 activiteiten aan. Sommige zijn reeds uitgewerkt , andere zijn in voorbereiding.

Noteer de vermelde data alvast in de agenda’s.
De uitnodigingen sturen wij telkens een maand vooraf met het verzoek in te schrijven wanneer dit vereist is.


Laten wij samen genieten van cultuur tijdens dit feestjaar.
Het bestuur

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tweedaagse uitstap naar Luik en Haspengouw 16 en 17 april - Dag 1

Klimaatlezing 31 maart 2022

Tweedaagse uitstap naar Luik en Haspengouw 16 en 17 april - Dag 2